Εμφάνιση όλων των άρθρων από Ιούλιος, 2012

201223 Ιούλ

Δελτία Υγείας

Οι μαθητές της Α? τάξης κατά την εγγραφή τους πρέπει να προσκομίσουν δελτίο υγείας το οποίο υπογράφει ο παιδίατρος που παρακολουθεί το μαθητή (σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικούς ιατρούς).

Το έντυπο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το σχολείο ή να το εκτυπώσετε κάνοντας κλικ εδώ

Από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας, ανακοινώθηκε ότι:

  • Οι πολίτες που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δράμας (καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, 10-12 π.μ. & 6-8 μ.μ.) προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά τους για να πάρουν το σχολικό δελτίο υγείας.
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Γραμματεία:
    • 2521-777-038
    • 6984-286-106
    • 6971-893-208
  • Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, Ηπείρου 2.

Διεύθυνση άρθρου: http://www.politesdramas.gr/sxoliko-deltio-igeias/

201217 Ιούλ

Α3 – «σου μιλώ για τον κόσμο που θέλω..»

Author Δήμητρα Βαρλάμη    Category Δραστηριότητες, Φιλολογικά

Το Α3 του Γυμνασίου Προσοτσάνης σας παρουσιάζει την εμπνευσμένη από το έργο του Βασίλη Τσιαμπούση δράση,

«σου μιλώ για τον κόσμο που θέλω..»

Είμαστε το Α3 και θα σας παρουσιάσουμε τι κάναμε φέτος στο μάθημα της Λογοτεχνίας.
Όλα ξεκίνησαν όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θέλαμε κάτι διαφορετικό που θα μας βγάλει από τη ρουτίνα. Έτσι χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο ξεκινήσαμε με τα διηγήματα του κ. Βασίλη Τσιαμπούση?

Πήραμε στα χέρια μας το 1ο κείμενο του κ. Τσιαμπούση «Η Βέσπα», χωρίς να ξέρουμε το όνομα του συγγραφέα. Μας άρεσε και μας προβλημάτισε.

Το 2ο κείμενο ήταν «το χάδι», ένα τρυφερό χάδι στην ψυχή απ΄ το άγγιγμα της μάνας που μας συγκίνησε πολύ.

Το 3ο κείμενο «ο βιβλιοθηκάριος», με εικόνες μιας Ελλάδας ξένης στα δικά μας μάτια, μας έδωσε πέρα από τη συγκίνηση και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε τις σκέψεις του μικρού ήρωα και να νιώσουμε την αγωνία του και τα συναισθήματά του.

Έτσι ξεκινήσαμε ένα ταξίδι με διάθεση, ανατροπές αλλά και κάποιες στιγμές αδράνειας, γιατί ήταν δύσκολο τελικά να συντονιστούμε σε διάφορα πρακτικά θέματα, τα οποία μάλιστα έπρεπε να λυθούν εκτός ωρών διδασκαλίας. περισσότερα

201217 Ιούλ

Α2 – «Τι παραμύθι να σου πω?»

Author Δήμητρα Βαρλάμη    Category Δραστηριότητες, Φιλολογικά

Σημείωμα για τη δράση

Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, αγαπούν τα παραμύθια, αυτά κυρίως που μιλούν γι αλήθειες με έναν τρόπο μαγικό και ταξιδιάρικο. Αγαπάμε και μεις τα παραμύθια, γιατί μας ταξιδεύουν στο όνειρο, δυναμώνουν την ψυχή και ζωντανεύουν το βλέμμα και το χαμόγελο!

Έτσι αποφασίσαμε να γνωρίσουμε ένα συγγραφέα που γράφει ιστορίες και ποιήματα για μεγάλα και μικρά παιδιά. Αυτός ο συγγραφέας, με έναν τρόπο απλό, γλυκό, τρυφερό και συνάμα ζωντανό και παραστατικό, με χιούμορ και μια αισιοδοξία που αναπηδά συχνά μέσα από το γκρίζο, μιλά για την αγάπη, την ανθρώπινη επικοινωνία, την ειρήνη, την υπέρβαση, τη φύση, γι αυτές τις μεγάλες και ακριβοθώρητες τελικά αλήθειες.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τον βρούμε, γιατί ζει ανάμεσά μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αγκάλιασε την προσπάθειά μας με εκείνη την τρυφερή διάθεση της προσφοράς και της δοτικότητας.

Μιλούμε για τον πολυβραβευμένο δραμινό συγγραφέα και ποιητή, Δημήτρη Μανθόπουλο, που τόσα πρόσφερε στο χώρο της εκπαίδευσης σαν δάσκαλος αλλά και στο χώρο της Παιδικής Λογοτεχνίας σαν συγγραφέας.

Ίσως, τελικά, το να μιλήσουμε στα παιδιά για τη δικαιοσύνη, την αγάπη, την ιστορία ή την επικοινωνία με αμεσότητα, χιούμορ και κυρίως στοχευμένη απλότητα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος που επιλέξαμε τον Δημήτρη Μανθόπουλο. Μας βγάζει από τη δύσκολη κι άχαρη θέση του εύκολου διδακτισμού. Καταφέρνει ν΄ αγγίζει τρυφερά τη σκέψη και να την οδηγεί στον προβληματισμό μέσα από το παιχνίδι, την αισιοδοξία και το χιούμορ.

Γίναμε λοιπόν συνταξιδιώτες μέσα από τα βιβλία του, τις σκέψεις του και τα οράματά του.

Σας χρωστούμε, κύριε Μανθόπουλε, ένα ευχαριστώ για τη σεμνή αλλά τόσο ουσιαστική παρουσία σας τόσο στο χώρο του σχολείου και του βιβλίου αλλά κυρίως στο χώρο της παιδικής ψυχής.

Σας χρωστούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, γι αυτό το τόσο όμορφο και δημιουργικό ταξίδι και δείχνουμε με αυτή μας την προσπάθεια «σε όλους τους αδίσταχτους εχθρούς της ομορφιάς, σε κείνους που δεν αγαπούσαν τα πουλιά, τα λουλούδια και τους ήλιους στα ποιήματα» ότι είμαστε εδώ με καθαρή ματιά και δυνατή ψυχή.

 

Δήμητρα Βαρλάμη

Γυμνάσιο Προσοτσάνης


περισσότερα

201212 Ιούλ

Α1 – Λογοτεχνία και Μαθηματικά

Author Δήμητρα Βαρλάμη    Category Δραστηριότητες, Φιλολογικά

Φέτος αναζητήσαμε με τα παιδιά του Α1 και τον Σχολικό Σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παρασχίδη Κυριαζή τη σχέση Λογοτεχνίας και μαθηματικών.

Πώς προέκυψε αυτό;

Είχαμε διάθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο και μας φάνηκε ενδιαφέρον να δούμε, αν τελικά ανάμεσα σε αυτά τα δύο, υπάρχει κάποια σχέση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο αντικείμενο, αλλά, παρά τις δυσκολίες και τις μικρές μας δυνατότητες, είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

Πριν σας παρουσιάσουμε τα βήματα που ακολουθήσαμε στη συγκεκριμένη εργασία, να σημειώσουμε ότι απαρτίζεται από δυο μεγάλες ενότητες: Τα Μαθηματικά και τη Λογοτεχνία. περισσότερα

Translate:

Ο καιρός στην Προσοτσάνη

Ετικέτες

Πρόσφατα άρθρα

Κατηγορίες

Μεταστοιχεία

Αρχείο (ανά μήνα)

Ημερολόγιο άρθρων

Ιούλιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Εορτολόγιο

ΕΣΠΑ