Εμφάνιση όλων των άρθρων από Μάρτιος, 2012

201230 Μαρ

Ημερήσια εκδρομή

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στη Ξάνθη στις 3/5/2012.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού εύρεσης λεωφορείων, βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους

  • προκήρυξη (στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Δράμας)
  • [download id=”1″ format=”1″] (στην ιστοσελίδα του σχολείου που τώρα βλέπετε)

201230 Μαρ

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας  της Αραβικής Δημοκρατίας  της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου των κάτωθι Διαγωνισμών:

1) Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Η Αίγυπτος στα μάτια των παιδιών του κόσμου», ο οποίος απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ηλικίας 4 έως 18 ετών. Οι διαστάσεις των έργων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες από 30 Χ 40 εκ. .Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων Ζωγραφικής: 30 Νοεμβρίου 2012

2) Διαγωνισμός Χειροποίητου Παραδοσιακού Παιχνιδιού: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι υλικό βρίσκεται στην διάθεσή τους για να εκφράσουν την παράδοση της χώρας τους.  Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων: 30 Μαΐου 2012

3) Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέματα «Τα πορτρέτα-ελεύθερα-η αρχιτεκτονική ?η φύση». Οι διαστάσεις των φωτογραφιών δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 30Χ45 εκ. ή τα 13Χ18 εκ. και πρέπει να αποσταλούν δύο αντίτυπα της κάθε φωτογραφίας. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο έργο. Λήξη προθεσμίας υποβολής έργων: 30 Ιουνίου 2012

περισσότερα

201228 Μαρ

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Αφίσας για μαθητές Γυμνασίου “Μια ζωή … ποδήλατο”

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ διοργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Αφίσας που απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ των Γυμνασίων όλης της χώρας με θέμα τα Μέσα Μεταφοράς και τίτλο «Μια ζωή ? ποδήλατο».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την ανθρώπινη επίδραση στο παγκόσμιο περιβάλλον και  την ανάγκη για δράση, αλλά  και να προβάλουν τις λύσεις που αφορούν κάθε έναν από εμάς. Οι μαθητές θα αποτυπώσουν εικαστικά τη συμμετοχή των μέσων μεταφοράς στο πρόβλημα της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος και θα δώσουν το μήνυμα της χρήσης του ποδήλατου σαν μέρος της λύσης για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.gnhm.gr ? Σήμερα στο Μουσείο

Προθεσμία: 4 Μαΐου 2012 περισσότερα

201220 Μαρ

Διαγωνισμός του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, προκηρύσσει  διαγωνισμό για παιδιά και νέους, με τίτλο «Η Τέχνη για την Ειρήνη – 2012»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας 5 έως 17 ετών, και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2012.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν εκτός ωρών διδασκαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες http://tiny.cc/2m08s και http://www.unartforpeace.org

201219 Μαρ

Matt Harding

Author admin    Category Μας άρεσε

Ένας άνθρωπος εκπληρώνει τα πιο τρελά μας όνειρα! Ο 35χρονος (σήμερα) Matt Harding από το Κονέκτικατ ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο χορεύοντας (ξεκινώντας το 2008)!

Το τραγούδι που ακούγεται λέγεται «Praan» και η γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο είναι η μπενγκάλι η οποία ομιλείται από 210 εκατομμύρια ανθρώπους που κατοικούν κυρίως στο Μπαγκλαντές και την Ινδία. Στα αγγλικά ο τίτλος μεταφράζεται ως “Stream of life” (ρυάκι ή ποταμός της ζωής).

περισσότερα

201219 Μαρ

Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Author admin    Category Μας άρεσε

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968, η Jane Elliott πήγε να διδάξει στο δημοτικό της πόλης της στην Άιοβα, όπου κατοικούσαν μόνο λευκοί. Χώρισε τους μαθητές της σε δύο ομάδες, εκείνους με γαλάζια μάτια κι εκείνους με καφέ μάτια, και αποφάσισε να τους δώσει ένα γερό μάθημα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει την ιστορία εκείνου του μαθήματος, τη μακροχρόνια επιρροή του στα παιδιά και τη δύναμή του που κράτησε τριάντα ολόκληρα χρόνια.

201219 Μαρ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: Εστιάστε στην Ενέργεια

(έως 20 Μαΐου 2012)

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενέργειας γενικότερα, στην καθημερινότητα.

Το θέμα μπορεί να απεικονιστεί με πολλούς τρόπους, μπορείτε να βρείτε παραδείγματα φωτογραφιών στο συνημμένο αρχείο ?Παραδείγματα Φωτογραφιών?.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα μοιραστούν χρηματικά βραβεία των 3.100 ευρώ. Οι τελικοί 3 νικητές θα κερδίσουν από ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με έναν κηδεμόνα.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού θα διοργανωθεί έκθεση στη χώρα μας όπου θα παρουσιαστούν όλα τα έργα των μαθητών.

Ο τόπος και η ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

περισσότερα

201219 Μαρ

Διαγωνισμός Ανοιχτού Διαλόγου ?Ενέργεια και Αρχιτεκτονική?

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει διαγωνισμό έκθεσης ιδεών – κατασκευών με θέμα την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινότητα μας για ένα αειφόρο μέλλον. Τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα έργα των μαθητών που υλοποιήθηκαν:

  • Στο μάθημα ?Project? της  Ά Λυκείου
  • Στο μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο της Γ Λυκείου
  • Στο μάθημα Τεχνολογίας της Ά Γυμνασίου
  • Σε άλλα μαθήματα ή δραστηριότητες των σχολείων που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Από την Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου

Τα έργα μπορούν να έχουν την εξής μορφή:

Μακέτες, κολάζ / σχέδια, ταινίες μικρού μήκους, κείμενο, κατασκευές, κτλ.

 Τα καλύτερα έργα που θα μας στείλουν τα σχολεία θα βραβευτούν:

  • Έπαθλο 1ης θέσης: 600 ευρώ
  • Έπαθλο 2ης θέσης: 400 ευρώ
  • Έπαθλο 3ης θέσης: 200 ευρώ

Λήξη διαγωνισμού:     20 Μαΐου 2012

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού σας καλούμε να συμμετάσχετε στην περιβαλλοντική δραστηριότητα: Ανοιχτός διάλογος ?Ενέργεια και Αρχιτεκτονική?.

Στη δραστηριότητα του Ανοιχτού Διαλόγου, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερώσουν τους μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα ώστε να βελτιώσουν την ενεργειακή συμπεριφορά τους. Η δραστηριότητα έχει χωριστεί σε 3 ενότητες διαφορετικής θεματολογίας και είναι κατάλληλη για μαθητές Γυμνασίου αλλά και για μαθητές Λυκείου. Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, σε κάθε μια από τις 3 ενότητες υπάρχει και το πρακτικό μέρος σε μορφή πειραμάτων. Τα  πειράματα είναι δυνατό να υλοποιηθούν από τους μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητή μέσα στην τάξη ή και στο προαύλιο του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες για το τη δραστηριότητα του Ανοιχτού Διαλόγου μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό μας τόπο:

http://10action-teenagers.sdeurope.org/login/index.php?lang=el

201216 Μαρ

15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά

ΟΙ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΤΟΥ

2ου  ΕΠΑ.Λ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ»

  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ  ΤΟΝ

«15ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ   ΞΥΛΙΝΗΣ  ΦΩΛΙΑΣ  ΓΙΑ  ΠΟΥΛΙΑ»

«ΜΙΧΑΛΗΣ   ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25  MAΙΟΥ  2012

 ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 

«ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Οι περιβαλλοντικές ομάδες  του 2ου ΕΠΑ.Λ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ καλούν όλους τους μαθητές  (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν στον

«15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»

και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.

Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Πέμπτη  24 Μαΐου 2012  στο 2ο ΕΠΑ.Λ  Γαλατσίου  (Ταϋγέτου  60  &  Πασσώβ 8,  τ.κ 111 41,   Γαλάτσι,  τηλ.:  210 2288340   &   210 2288341

Fax: 210 2288340, e-mail: mail@2epal-galats.att.sch.gr).

Οι φωλιές μετά το τέλος του διαγωνισμού δεν θα επιστραφούν στους διαγωνιζόμενους, αλλά θα αναρτηθούν σε δέντρα του Άλσους Βεΐκου του Δήμου  Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση»

του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.

Σε  όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι και στις καλύτερες φωλιές θα δοθούν αναμνηστικά.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Οι φωλιές πρέπει να είναι ξύλινες, γερές κατασκευές, να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και να έχουν την δυνατότητα να αναρτηθούν σε δένδρα.

Στο εξωτερικό κάτω μέρος της φωλιάς και στο σφραγισμένο φάκελο με τα στοιχεία του κατασκευαστή που θα συνοδεύει αυτή, πρέπει να είναι γραμμένα τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του κατασκευαστή και  η  ημερομηνία  κατασκευής της.

201215 Μαρ

19ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών της Εφημερίδας ?ΤΑ ΝΕΑ?

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» διοργανώνει τον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών.

Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν, με το δικό τους έντυπο, μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη τη χώρα, την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Τα έντυπα, τα οποία μπορούν να είναι σε μορφή εφημερίδας, περιοδικού ή ηλεκτρονικής έκδοσης, θα κριθούν ξεχωριστά για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Βασική προϋπόθεση αποτελεί, επίσης, να έχουν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και το Μάρτιο του 2012.

Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», Μιχαλακοπούλου 80, Τ.Κ.11528, Αθήνα, με την ένδειξη: «Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων», και θα γίνονται δεκτές μέχρι και 31 Μαρτίου 2012 (σφραγίδα ταχυδρομείου). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ίδια εφημερίδα και η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: με νεώτερο μήνυμα δόθηκε παράταση στην κατάθεση συμμετοχών μέχρι και 17 Απριλίου 2012.

Τα βραβεία θα είναι τα ακόλουθα:

περισσότερα

Translate:

Ο καιρός στην Προσοτσάνη

Ετικέτες

Πρόσφατα άρθρα

Κατηγορίες

Μεταστοιχεία

Αρχείο (ανά μήνα)

Ημερολόγιο άρθρων

Μάρτιος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Εορτολόγιο

ΕΣΠΑ